Urmareste comanda Urgent Cargus

Buctril Universal

Produs nou

95,00 lei

2000 Articole

- +

Specificatii

Erbicid pentru porumb

Substante active: bromoxinil 280 g/l + acid 2,4-D (ester) 280 g/l
Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau si porumb

Mod de actiune

Buctril Universal prezinta actiune sistemica si de contact, cu eficacitate ridicata inclusiv asupra buruienilor avansate în vegetatie si a celor perene. Buctril este activ de la 5 grade C si penetreaza in buruieni in mai putin de 1 ora de la tratament (risc scazut de spalare prin precipitatii). Buctril prezinta o selectivitate foarte buna pentru grau si porumb la dozele si momentele de aplicare recomandate. 

Spectru de combatere

Buruieni dicotiledonate anuale

Amaranthus retroflexus (stir), Ambrosia elatior (iarba parloagelor), Anthemis arvensis (musetelul cainelui),Atriplex patula, (loboda), Capsela bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium album (spanac salbatic), Datura stramonium (ciumafaie), Galium aparine (turita)*, Galinsoga parviflora (busuioc salbatic),Hibiscus trionum (zamosita), Lamium purpureum (urzica moarta), Matricaria chamomilla (musetel), Papaver rhoeas (mac salbatic), Polygonum convolvulus (hrisca urcatoare), Polygonum persicaria (iarba rosie),Ranunculus acer (piciorul cocosului), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Rumex acetosela(stevie), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Senecio vulgaris (spalacioasa), Solanum nigrum (zarna),Sonchus asper (susai), Thlaspi arvense (pungulita), Xantium spp. (cornuti).

* eficacitate buna pana în stadiul 2 verticile si insuficienta dupa acest stadiu. În caz de infestare puternica se recomanda utilizarea erbicidului Sekator.

Buruieni dicotiledonate perene

Cirsium arvense (palamida), Convolvulus arvensis (volbura)

Mod de utilizare

Grau: 1 l/ha postemergent. Momentul optim de aplicare este intre inceputul infratitului si al doilea nod format. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha.

Porumb: 0,8-1 l/ha, aplicat intre stadiile de 4-8 frunze. Pentru combaterea simultana a buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate se recomanda tratamentul cu Equip sau Laudis.

Avantaje

  • este eficace asupra multor buruieni dicotile anuale si perene din culturile de cereale si porumb
  • penetreaza în buruieni în mai putin de 1 ora (risc scazut de spalare datorita precipitatiilor), cu efecte rapide vizibile în ziua aplicarii
  • este activ începand de la temperaturi de 5 grade C
  • are o perioada foarte lunga de utilizare la cereale (de la începutul înfratirii pana la sfarsitul împaierii)
  • stocurile ramase de la cereale pot fi utilizate ulterior la porumb.
 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

Scrie un review

Buctril Universal

Scrie un review

Nu sunt produse

To be determined Transport
0,00 lei Total

Plateste