Urmareste comanda Urgent Cargus

Envidor 240 SC

Produs nou

138,00 lei

2000 Articole

- +

Specificatii

Substanta activa: spirodiclofen 240g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)
 

Acaricid pentru combaterea daunatorilor la mar, vita de vie, legume si soia

Mod de actiune

Spirodiclofen este un nou acaricid din familia ketoenolilor. Actioneaza prin contact si ingestie ca inhibitor al sintezei lipidelor si prezinta o foarte buna actiune de combatere impotriva unei game largi de acarieni: tetranichizi, eriofizi si tarsonemizi. Envidor® 240 SC are o puternica actiune ovicida, controleaza toate stadiile juvenile de larva si de nimfe si reduce substantial fertilitatea femelelor. Adultii care ramân reprezinta baza trofica pentru pradatori, pastrându-se astfel echilibrul in ecosistem. Produsul este lipofilic: el se fixeaza in stratul ceros al cuticulei si nu este spalat de precipitatii. Actiunea nu este influentata de temperaturile extreme. Nu are efect de soc. Perioada de protectie este foarte lunga, de peste 40 de zile. Datorita modului nou de actiune, Envidor® 240 SC nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte acaricide, fiind deosebit de util in combaterea populatiilor rezistente la acaricidele utilizate in prezent. Envidor® 240 SC are o actiune foarte buna si fata de anumite grupe de insecte precum purici meliferi (Psylla), cicade si unii paduchi testosi (Quadraspidiotus perniciosus, Lepidosaphis ulmi). Este foarte bine tolerat de plante.

Modul de utilizare

Mar
Envidor® 240 SC are o flexibilitate mare in aplicare. Din considerente de strategie antirezistenta, el se utilizeaza intr-un singur tratament pe sezon la debutul atacului dupa inflorit sau la cresterea fructelor, in functie de avertizare, pentru tratamentul de vara. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 14 zile.

Vita de vie
Se recomanda ca produsul sa fie utilizat pentru un tratament pe sezon in parcelele unde se depaseste pragul economic de daunare (15 acarieni/lastar sau 3-5 acarieni/frunza), intr-una din urmatoarele fenofaze:
- in faza dintre dezmugurit si lastar de 10-15 cm, in special pentru speciile de eriofizi
- dupa compactarea ciorchinelui sau intrarea in pârga. Timp de pauza: 14 zile.

Castraveti, ardei gras, vinete
Se recomanda efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, la concentratia de 0,04%, intr-un volum de solutie de 600-1.000 l/ha.  Timp de pauza pâna la recoltare: 3 zile.

Soia
Se recomanda efecturarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei in faza de formare a boabelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Pentru asigurarea unei eficacitati maxime, este necesara efectuarea unui tratament de calitate prin pulverizarea corespunzatoare a plantelor, in special pe partea inferioara a frunzelor.

 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

Scrie un review

Envidor 240 SC

Scrie un review

Nu sunt produse

To be determined Transport
0,00 lei Total

Plateste