Urmareste comanda Urgent Cargus

Laser 240 SC

Produs nou

164,40 lei

3000 Articole

- +

Specificatii

Substanta activa: 240 g/l spinosad

Insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie, destinat combaterii daunatorilor din culturile de vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartof. Are si efect ovicid la unele specii.

LASER 240 SC nu actioneaza sistemic (nu este translocat prin xylem sau floem), dar penetreaza limbul foliar si are activitate translaminara.

 

Combate daunatori din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera.

  • LASER 240 SC are eficacitatea insecticidului sistemic chimic (are eficacitate similara piretroizilor si superioara organofosforicelor si altor insecticide sintetizate chimic) dar este inofensiv fata de mediu si om fiind un produs biologic ( produs de fermentatie al unei bacterii din sol:Saccharopolyspora Spinosae).
  • Apartine unei familii noi de insecticide biologice: Naturalyte (cuprinde insecticide derivate din metaboliti ai organismelor vii).
  • Are un nou mecanism de actiune, unic in lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Ca atare, daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor.
  • Nu se cunosc fenomene de rezistenta la spinosad. Daunatorii rezistenti la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combatuti cu LASER 240 SC.
  • Poate fi alternat cu toate clasele de insecticide, intrucat nu genereaza fenomene de rezistenta incrucisata la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, fipronil, imidacloprid, abamectin).
  • Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nicio cultura de pe glob - poate fi considerat cel mai sigur produs.
  • Excelent in programele de protectie integrata.
  • Pradatorii naturali care se hranesc cu insectele tratate nu sunt afectati.
  • LASER 240 SC a primit GREEN CHEMISTRY AWARD - 1999 in S.U.A.

Perioada de aplicare

LASER 240 SC se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie.

Prezinta un efect rezidual de peste 3 saptamani, in functie de conditiile climatice. Nu este spalat de ploaie la doua ore de la aplicare.

Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide: RUNNER 2F, RELDAN 40 EC, pentru largirea spectrului de activitate, diversificarea strategiilor de protectie integrata si prevenirea aparitiei rezistentei.

  • LASER 240 SC se aplica cu succes si in sere.

Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este corespunzator culturii la care se aplica tratamentul si fazei de vegetatie.

Timpul de pauza pana la recoltare: 3 zile la legume, cartof, 7 zile la pomi fructiferi si 14 zile la vita de vie.

 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

Scrie un review

Laser 240 SC

Scrie un review

Nu sunt produse

To be determined Transport
0,00 lei Total

Plateste