Plantă anuală, aromat-condimentară, rezistentă la frig.
În interior, se seamănă în ghivece (la o adâncime de 1,5 cm), ținute pe pervazul ferestrei, pentru a avea tot timpul anului verdeață la îndemână.
Fiind o cultură rezistentă la frig, mărarul poate fi semănat direct pe pământul încă înghețat.
În acest caz, semințele trebuie să fie uscate. La temperatura de 3-5 oC, germinația durează 2-4 săptămâni, față de cea normală (15-20 oC), când răsadurile apar după doar 8-10 zile.
De regulă, mărarul se seamănă la 2 săptămâni după ce s-a instalat vremea caldă.
Se seamănă, la o adâncime de 1,5 cm, eșalonat, din martie pană în august, pentru a avea tot timpul verdeață proaspătă și aromată.
Dacă se va considera necesar, brazdele vor fi acoperite cu folie sau agril.
Răsadurile, când au deja 3-4 frunzulițe adevărate, vor fi repicate/rărite la 8-10 cm.